English  
 Начало За АБРО Бюлетин Новини Събития Членове Документи За сваляне Контакти Връзки DVB-T 
 
  Членове
  Търсене по карта
  Телевизии - Наземно цифрово радиоразпръскване
  Телевизии - Разпространение чрез кабел и/или сателит
  Радиостанции - Communicorp Group
  Радиостанции - BSS media group
  Радиостанции - БТВ МЕДИА ГРУП
  Радиостанции - Болкан Броудкастинг
  Радиостанции - Радиомрежи
  Радиостанции - Местни оператори
  Членове
 виж всички 
  БТВ

Формат: политематичен

Информация: bTV е първата частна национална телевизия в България.
Програмата на bTV се появи за първи път в ефир на 1 юни 2000 г., като разчупи монопола на обществената национална телевизия и промени изцяло медийната среда у нас.
За 10 години bTV категорично се наложи като най-гледания телевизионен канал в България с близо 37% дял от всички зрители и с челни позиции на рекламния пазар.
През 2010 г. bTV стана част от семейството на Central European Media Enterprises (CME). CME е водещата вертикално интегрирана медийна компания в Централна и Източна Европа. Тя е основана от Роналд Лаудер през 1994 г. и заедно с местните си партньори управлява TV Nova, Nova Sport, Nova Cinema и MTV в Чешката република, PRO TV, PRO TV International, ACASA, PRO CINEMA, Sport.ro и MTV Romania в Румъния, TV Markнza, Nova Sport, Television Doma и MTV в Словакия, POP TV, Kanal A и TV Pika в Словения, NOVA TV в Хърватия и bTV, PRO.BG, bTV COMEDY, bTV CINEMA и RING.BG в България.
bTV е безспорен лидер по отношение на разнообразната и качествена телевизионна програма.
Още от старта си през лятото на 2000-та година bTV предлага широк тематичен подбор от предавания, които обхващат богата гама от положителни емоционални преживявания – риалити формати, шоу програми, ток шоу и комедийни предавания, филми и сериали. От ключова важност за програмата на bTV са новините и актуалните предавания, които през годините се утвърдиха като безспорен информационен лидер с изключително висока степен на довериe. bTV Новините предоставят най-важната и достоверна информация и всички гледни точки по събитията от деня.
bTV успешно развива мултиканалната си платформа. Тематичните канали bTV COMEDY и bTV CINEMA са позиционирани така, че да допълнят и обогатят програмните предложения на bTV от качествено развлекателно съдържание. bTV COMEDY предлага богата палитра от най-желаните комедийни програми - развлекателни предавания, филми и сериали, а bTV CINEMA показва на зрителите, пристрастени към седмото изкуство, най-добрите филмови заглавия. И двата канала отговорят на изискванията, очакванията и предпочитанията на българската ТВ аудитория, която в проучванията посочва като свои любими жанрове именно филмите и комедията.
bTV е социално отговорна медия и се стреми да формира положителни ценности в българското общество. Тя е инициатор и партньор на множество благотворителни, социални, културни и екологични кампании.
bTV е телевизията с най-много престижни медийни и CSR награди, спечелени през годините. Сред най-значимите са наградата “Най-голям корпоративен дарител за 2008 г.”, връчена от Българския дарителски форум за социално отговорните кампании, инициирани и подкрепени от телевизията. bTV беше отличена с първото място и в конкурса “Любима марка” в категория „Медии” за 2008 и 2009 г. и е втората най-обичана марка във всичките 10 категории на конкурса. bTV е и една от най-силните марки на българския пазар според глобалната организация Superbrands за 2007, 2008 и 2009 г. Репортерите и водещите на bTV Новините са отличени с повече от 20 престижни награди само през последните две години. Най-значимата международна награда - Peabody - получи рубриката bTV Документите през април 2008 г. Най-значимите награди за btv.bg включват приза в конкурса БГ Сайт „Най-добър уебсайт за 2009 г.”; наградата “Любима марка ” за 2009 г. в категория „Уебсайт на електронна медия” и приза „Платинен чадър” от медийния фестивал MediaMixx 2009.
bTV е изцяло оборудвана с дигитална техника и използва DVC PRO за качествена продукция, а през 2006 година първа внедри най-модерната технология за телевизионна продукция - HDTV.
bTV е разпозната като предпочитан работодател, тъй като дава възможност на своите служители да въвеждат новостите на пазара и да реализират пълния си потенциал.

Адрес: град София, район Триадица, Административна сграда на НДК, пл.България 1

Телефон: 02/9176 828, 02/4399360

Факс: 02/9176886, 02/4399420

Интернет страница: www.btv.bg

  Реклама
 
      © 2020 AБРO - Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори | Реклама Уеб Дизайн и разработка от Дизайн Студио 42