English  
 Начало За АБРО Бюлетин Новини Събития Членове Документи За сваляне Контакти Връзки DVB-T 
 
  Членове
  Търсене по карта
  Телевизии - Наземно цифрово радиоразпръскване
  Телевизии - Разпространение чрез кабел и/или сателит
  Радиостанции - Communicorp Group
  Радиостанции - BSS media group
  Радиостанции - БТВ МЕДИА ГРУП
  Радиостанции - Болкан Броудкастинг
  Радиостанции - Радиомрежи
  Радиостанции - Местни оператори
  Членове
 виж всички 
  НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Формат: Политематичен

Информация: Нова телевизия е създадена през 1994 г. От 2000 г. тя е 100% собственост на частната компания “Антена България”. На 18.07.2003 г. Нова телевизия получава лиценз за национално ефирно разпространение на своята програма и става втората частна национална медия у нас.
Сред отличителните черти на медията са висок професионализъм, екипност, новаторство, независимост и задълбоченост, баланс между информация и развлекателни програми. В програмната й схема са залегнали преди всичко високорейтингови авторски предавания, хитови сериали и програми, продуцирани от нея в жанрове, обхващащи целия зрителски спектър – новини, публицистика, спорт, култура, семейни и детски предавания.
Нова телевизия е пионер и в реализирането на високобюджетни формати в България. “Big Brother” е най-гледаното предаване с риалити формат, а играта “Стани Богат” – българската версия на “Кой иска да стане милионер”, е най-успешната телевизионна игра в българския ефир.
Запазена марка на Нова Телевизия e разследващата журналистика. В ”Темата на Нова” на фокус са най-горещи теми - корупция, злоупотреби, жилищни и финансови измами. Именно от "Темата" зрителите научават скандализираща информация свързана с висши държавни служители - полицаи, министри и депутати.
Нова телевизия е популярна и със социалната си ангажираност при подкрепа на различни проекти и провеждане на кампании. Само в играта "Стани богат" са дадени над 700 000 лева за различни благотворителни каузи, сред които са лечение на болни деца, подкрепа на хора в неравностойно положение, подпомагане на висши учебни заведения, подобряване на материалната база на домове за сираци и селищата Киндердорф – България и пр.
Изследванията на аудиторията в страната показват постоянно нарастващ пазарен дял на Нова, като демографските извадки сочат предимство на младите, социално активни и високообразовани хора. Всичко това дава увереността, че избраната посока на развитие на Нова телевизия е вярната и има голям потенциал да я превърне не само в най-гледаната и успешна телевизия в България, но и в една високоотговорна и социално ангажирана медия, от която българското общество има голяма необходимост.

За контакти: Силва Зурлева

Адрес: Бул.”Христофор Колумб”, Порше Бизнес Център, ет.5, София 1592, България

Телефон: +359 2 80 50 000

Факс: +359 2 80 50 506

E-mail: pr@ntv.bg

Интернет страница: www.ntv.bg

  Реклама
 
      © 2020 AБРO - Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори | Реклама Уеб Дизайн и разработка от Дизайн Студио 42