English  
 Начало За АБРО Бюлетин Новини Събития Членове Документи За сваляне Контакти Връзки DVB-T 
 
  Събития
  Съобщения
  Членове
 виж всички 
  Съобщения
Декларация от Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори – АБРО
2015-10-07

През вчерашния ден спрямо екип на Нова телевизия, изпратен да вземе интервю от кандидат за общински съветник в Самоков, беше упражнено недопустимо за демократичното общество насилие.

Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори – АБРО изразява солидарност с пострадалите ни колеги – репортерът Надя Ганчева и операторът Михаил Кръстев и Валентин Иванов, които са изпълнявали своя обществен и професионален дълг да търсят и огласяват информация.

Нападението над журналистически екип е срамно петно, несъвместимо с културата и правилата на демократичното общество.

Българските медии - членовете на асоциацията изразяват безкрайно възмущение от грубото посегателствo върху свободата на информация. Настояваме за своевременна реакция и ефективно разследване от страна на компетентните правораздавателни органи.

Отношението към свободата и неприкосновеността на журналиста е белег за културата и зрелостта на обществото. Свободата на търсене и разпространяване на информация е конституционно право и гаранция за демокрацията. Основна обществена функция и право на медиите и колегите журналисти е да разследват, разкриват и осветяват значима за гражданите информация. Изразяваме пълната си и безусловна подкрепа към нашите колеги.

София, 07.10.2015 г.

 виж всички от категорията  
  Реклама
 
      © 2019 AБРO - Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори | Реклама Уеб Дизайн и разработка от Дизайн Студио 42