English  
 Начало За АБРО Бюлетин Новини Събития Членове Документи За сваляне Контакти Връзки DVB-T 
 
  Събития
  Съобщения
  Членове
 виж всички 
  Съобщения
Евродепутатът Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП: Медийният сектор в ЕС трябва да има повече свобода за саморегулация
2017-10-10

„Медийният сектор в ЕС трябва да има повече възможности за саморегулация. Рекламните блокове са важен източник на приходи за радио- и телевизионните оператори, поради това е важно правилата за реклама да са гъвкави спрямо интереса на зрителите.”, това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която бе домакин на среща на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори, проведена днес 10 октомври 2017 г., в Европарламента в Брюксел. Повод за посещението на АБРО са тристранните преговори между Съвета на ЕС, Европейската комисия и Европейския парламент относно Директивата за аудио-визуални и медийни услуги.

Представители на Нова Телевизия и БТВ представиха основните си съображения по текущото законодателство пред българската делегация в Европейския парламент. Господин Йовчев, Директор правни и бизнес отношение на БТВ посочи, че един от основните проблеми на телевизионния сектор е нерегламентираното разпространение на програми. "Основна посока, в която да се развие Директивата за аудио-визуални и медийни услуги в частта й за търговска комуникация, е осигуряването на по-голяма гъвкавост при планирането на рекламни блокове и самопромоция." допълни Елена Велкова, Директор правни въпроси на Нова броудкастинг груп.

Освен Директивата за аудио-визуални и медийни услуги, АБРО посочиха проблеми и при Регламента за установяване на правила във връзка с прилагането на авторското право и сродните му права, приложими за определени онлайн предавания на излъчващите организации и за препредаването на телевизионни и радиопрограми. Групата на ЕНП в Европарламента подкрепя и ще отстоява позицията на българските оператори. Вотът в Комисията по правни въпроси е насрочен за ноември.

link: https://www.facebook.com/EvaMaydell/photos/a.831341400227173.1073741831.827859830575330/1832448230116480/?type=3&theater

 виж всички от категорията  
  Реклама
 
      © 2019 AБРO - Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори | Реклама Уеб Дизайн и разработка от Дизайн Студио 42