English  
 Начало За АБРО Бюлетин Новини Събития Членове Документи За сваляне Контакти Връзки DVB-T 
 
  Новини
  Пресцентър
  Общество и медии
  Медиите в кадър
  Реклама
  Интервю
  Гледна точка
  Право на отговор
  Авторско право и сродните му права
  Технологии и платформи
  Други
  Непотвърдено?
  Членове
 виж всички 
  Реклама
Свалиха реклама за преписване
2014-04-29

Медийни експерти подскочиха от клипа, собственикът го махна доброволно

Реклама за преписвани беше свалена от сайта mikroslushalka.bg, защото "се заиграва с човешки качества като хитрост, мързел, измама".

Експертите на Етичната комисия към Националния съвет по саморегулация (НСС) се самосезираха за съдържанието на клипа, а собственикът на сайта я свали, щом разбра за проверката.
В клипа млада дама обяснява, че не била добре подготвена за изпитите си, затова си купила слушалка. "И преминах изпита доста лесно. Просто я сложих в ухото си и всичко ми беше продиктувано, не се налагаше да се потя над учебниците", казва тя.
Според чл. 1.1. и чл. 2 от Етичния кодекс, който са подписали медии, рекламодатели и рекламни агенции и са се съгласили да го спазват доброволно, търговското послание не трябва да нарушава добрите нрави в обществото. Експертите на комисията са категорични, че този клип внушавал ползата от измама - не се налагат усилия, за да се вземе изпит. Още повече че рекламното послание било насочено и "към млади хора, които тепърва оформят ценностната си система".
Пред "Труд" собственикът на mikroslushalka.bg Андрей Мачков обясни, че се е съобразил с Етичния кодекс и няма да качва клипа отново. Преписването със слушалка е хит сред студентите и на приемни изпити.
Стр. 2

 виж всички от категорията  
  Реклама
 
      © 2019 AБРO - Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори | Реклама Уеб Дизайн и разработка от Дизайн Студио 42