English  
 Начало За АБРО Бюлетин Новини Събития Членове Документи За сваляне Контакти Връзки DVB-T 
 
  Новини
  Пресцентър
  Общество и медии
  Медиите в кадър
  Реклама
  Интервю
  Гледна точка
  Право на отговор
  Авторско право и сродните му права
  Технологии и платформи
  Други
  Непотвърдено?
  Членове
 виж всички 
  Реклама
ЦИК глоби “Атака
2014-05-19

 

 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров бе глобен от ЦИК заради предизборния си клип, съобщиха вчера от институцията. Както "Стандарт" съобщи, Комисията, въз основна на сигнал от СЕМ, постанови прекратяване на излъчването на агитационния видеоматериал. Причината е, че в него "се нарушават добрите нрави". ЦИК не съобщава какъв е размерът на глобата, тъй като той трябва да бъде определен от областния управител на област София, но в случая административното наказание е между 200 и 2000 лева. Още вчера от "Атака" свалиха клипа си от интернет страницата си. "За накърняване на добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите и за отправяне на политически внушения във вреда на една или друга партия или кандидат" бе глобен и лидерът на ББЦ. Сигналът е отправен именно от "Атака". Финансова санкция ЦИК отреди и за 1 електронна медия за излъчване на предизборна агитация във времето за търговска реклама, което е забранено от Изборния кодекс.

Стр. 5

ЦИК забрани предизборния клип на "Атака"
След сигнал от Съвета за електронни медии Централната избирателна комисия постанови да бъде спряно излъчването на предизборен клип на “Атака". Той представя света като разделен на две - “покварата" на евроатлантически ценности, изобразени в синьо, и “правилните" православно-християнски ценности - в червено. Като “евроатланти-чески" са описани педофилията, гей браковете и кръвосмешението, които авторите свързват с думите “НАТО" и “интервенция". От червената страна на света са традициите и семейството, с които “Атака" се олицетворява.
Скандалът с клипа започна, след като се оказа, че са използвани кадри от църковен брак на двойка, която не е давала съгласие за това. От партията на Сидеров се оправдаха, че макар и одобрен от тях, клипът е дело на външна фирма, която носи отговорност за грешката.
Стр. 3

 виж всички от категорията  
  Реклама
 
      © 2019 AБРO - Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори | Реклама Уеб Дизайн и разработка от Дизайн Студио 42