English  
 Начало За АБРО Бюлетин Новини Събития Членове Документи За сваляне Контакти Връзки DVB-T 
 
  Новини
  Пресцентър
  Общество и медии
  Медиите в кадър
  Реклама
  Интервю
  Гледна точка
  Право на отговор
  Авторско право и сродните му права
  Технологии и платформи
  Други
  Непотвърдено?
  Членове
 виж всички 
  Непотвърдено?
Откраднаха Душа Камбана от Митко Щерев
2016-07-15

в. Телеграф | Лео БОГДАНОВСКИ | 15.07.2016 | Стр. 11

Георги Станчев продава дискове с хит на композитора, без да има правата
Основателят на легендарната рок група "Диана Експрес" Митко Щерев хвана в кражба бившия вокалист на състава Георги Станчев, обяви пред "Телеграф" самият той.
Композиторът използва подставено лице, за да се сдобие с веществените доказателства, които в момента са при адвоката му и двамата обмислят да заведат дело срещу певеца.
Автограф
Митко Щерев видял във Фейсбук, че Георги Станчев продава на личната си страница дискове с различни избрани песни. Потърсил свой приятел в провинцията, когото помолил да му поръча албум, в който е включена неговата авторска балада "Душа". След десетина дни с изненада установил, че Георги Станчев наистина си е позволил да продаде записа, без да има необходимите за целта права. "На диска има подпис на Станчев, а на обложката - списък с песни. Над него той саморъчно е написал "Душа" с №10 и автограф. За този криминален диск мой приятел плати по пощата 15 лева и чака една седмица. Тази незаконна търговия става на официалната страница на Станчев. Имам предвид продажба на криминални дискове с музика във вид на най-обикновен CD-R. Сега да видим какво е откраднал Станчев, като е продал незаконно песента "Душа": 1. продуценството на БНР, 2. музиката и аранжимента ми, 3. стиховете на Калин Донков, и 4. изпълнителските права на четиримата членове от "Диана Експрес", участвали в записа", разказа пред "Телеграф" Митко Щерев.
Фест
Стр. 11
 виж всички от категорията  
  Реклама
 
      © 2020 AБРO - Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори | Реклама Уеб Дизайн и разработка от Дизайн Студио 42