English  
 Начало За АБРО Бюлетин Новини Събития Членове Документи За сваляне Контакти Връзки DVB-T 
 
  Новини
  Пресцентър
  Общество и медии
  Медиите в кадър
  Реклама
  Интервю
  Гледна точка
  Право на отговор
  Авторско право и сродните му права
  Технологии и платформи
  Други
  Непотвърдено?
  Членове
 виж всички 
  Авторско право и сродните му права
Музиканти с идея за нова концертна зала на мястото на "Царските конюшни"
2016-10-07

в. Дума | 07.10.2016 | Стр. 16

Класик ФМ радио, съвместно с музикална агенция "Кантус фирмус", инициира кампания за изграждане на съвременна акустична зала на мястото на "Царските конюшни" в центъра на София. Това бе обявено на пресконференция с участието на представители на различни институции и музиканти, информира Ирена Данкова. На www.classicfm.bg е открита онлайн петиция за събиране на подписи на гражданите в подкрепа на идеята, която ще бъде връчена на премиера Бойко Борисов.
Локацията на "Царските конюшни" е с много подходящи параметри за създаване на музикална зала - размер на парцела, близост до други културни институции като Музикалния театър, операта и единствената към момента концертна зала -зала "България", смятат инициаторите.
Идеята за създаването на нова концертна зала получи подкрепа от институции и организации като АБРО, Българската фестивална асоциация, "Музикаутор", БАМП, НМУ, НМА, проф. Людмил Ангелов, проф. Пламен Джуров, Теодосий Спасов, Георги Черкин, Виктория Василенко и много други. Те се обединяват около идеята правителството да погледне сериозно и на културните нужди на гражданите. Зала "България" е построена през 1937 г., когато населението на София е около 300 000 души. Към днешна дата градът е европейска столица с двумилионно население и традиции в музикалното изкуство.
Стр. 16
 виж всички от категорията  
  Реклама
 
      © 2018 AБРO - Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори | Реклама Уеб Дизайн и разработка от Дизайн Студио 42