English  
 Начало За АБРО Бюлетин Новини Събития Членове Документи За сваляне Контакти Връзки DVB-T 
 
  Новини
  Пресцентър
  Общество и медии
  Медиите в кадър
  Реклама
  Интервю
  Гледна точка
  Право на отговор
  Авторско право и сродните му права
  Технологии и платформи
  Други
  Непотвърдено?
  Членове
 виж всички 
  Авторско право и сродните му права
Обвинен в неплащане спечели дело срещу "Музикаутор"
2016-10-15

в. Телеграф | 15.10.2016 | Стр. 11

Промоутърската фирма "Болкан ентъртейнмънт къмпани", обвинена в неплащането на отчисления за концерти на звезди, спечели дело, заведено от името на "Музикаутор".
Това съобщиха от сдружение "Сцена Музика" в отворено писмо до медиите. "Бихме искали да предоставим на обществеността препис от Решение №1250 от 17. 6. 2016 г. на Апелативен съд - София, по дело №804/2016. Делото, заведено от "Музикаутор" срещу "Болкан ентъртейнмънт къмпани", с иск за присъждане на сумата от 171 964,34 лева и лихви в размер на 52 784,22 лева, е отсъдено в полза на "Болкан ентъртейнмънт" с решение на Софийския градски съд на 30.7.2015 г., след което е обжалвано пред Апелативен съд - София, който потвърждава решението на първоинстанционния съд. Решението е можело да бъде обжалвано в едномесечен срок пред ВКС на РБ, но молба за това така и не е постъпила от "Музикаутор", с което решението става окончателно,,, пише още в писмото. Поводът е изявленията на "Мюзикаутор", че културното министерство саботира уреждането на авторски права. "Накратко, компанията "Болкан ентъртейнмънт" няма никакви задължения към "Музикаутор" към тази дата. Това прави твърденията на организацията за колективно управление на права, в частта си за тези задължения, напълно неоснователни, некоректни и обидни. Ако към това добавим и некоректните и недоказуеми обвинения към компанията, организирала концерта на Nightwish, чийто управител отговори на обвиненията на "Музикаутор" в ефира на bTV, заявявайки, че от дружеството са променили договора след подпис от негова страна и това е била причината да стартира разговори директно с групата - то става съвсем ясно, че "Музикаутор" продължават с арогантното си поведение, като използват откровени лъжи и изкривяване на фактите в комуникацията си с Министерството на културата, всички държавни институции и медиите", допълват от сдружението.
Стр. 11
 виж всички от категорията  
  Реклама
 
      © 2018 AБРO - Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори | Реклама Уеб Дизайн и разработка от Дизайн Студио 42