English  
 Начало За АБРО Бюлетин Новини Събития Членове Документи За сваляне Контакти Връзки DVB-T 
 
  Новини
  Пресцентър
  Общество и медии
  Медиите в кадър
  Реклама
  Интервю
  Гледна точка
  Право на отговор
  Авторско право и сродните му права
  Технологии и платформи
  Други
  Непотвърдено?
  Членове
 виж всички 
  Реклама
Регулаторът обсъди и рекламата на хазартни игри
2017-06-02

www.duma.bg | Павлета Давидова | 02.06.2017 | 09:21

Законовата рамка и различни казуси, свързани с рекламата на хазартни игри в медиите, бе обсъдена в СЕМ по инициатива на Националния съвет за саморегулация. Иво Атанасов от СЕМ уточни, че участие в дебата са взели и Държавната комисия по хазарта, Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори, както и представители на хазартната индустрия.
"Глобите са част от усилията за вместване на хазартната дейност в отговаряща на законите и етичните норми рамка. Съвсем наскоро например, на 10 април, съдът потвърди наказателно постановление, издадено от председателя на СЕМ, със санкция от 15 000 лева на една от големите телевизии за участие на деца в предаване, посветено на хазартни игри", припомня Атанасов. По думите му участниците в дискусията са се обединили, че е необходимо засилване на саморегулацията в сферата. Представителите на хазартния бизнес са поели ангажимент да бъдат по-стриктни в спазването на законовите норми и етичните правила. За есента е предвидена среща, на която да се провери имало ли е резултат от проведения дебат.

 виж всички от категорията  
  Реклама
 
      © 2020 AБРO - Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори | Реклама Уеб Дизайн и разработка от Дизайн Студио 42