English  
 Начало За АБРО Бюлетин Новини Събития Членове Документи За сваляне Контакти Връзки DVB-T 
 
  Новини
  Пресцентър
  Общество и медии
  Медиите в кадър
  Реклама
  Интервю
  Гледна точка
  Право на отговор
  Авторско право и сродните му права
  Технологии и платформи
  Други
  Непотвърдено?
  Членове
 виж всички 
  Реклама
Започна десетото издание на рекламния конурс "Effie - България"
2017-09-18

в. Капитал Daily | Сирма ПЕНКОВА | 18.09.2017 | Стр. 14

Агенции и рекламодатели вече могат да подават заявки за десетото юбилейно издание на конкурса за ефективност на маркетинговите комуникации "Effie - България", който традиционно се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА). Надпреварата е едно от най-важните събития за пазара и цели да отличи рекламните кампании и маркетингови практики, които са доказали максимална ефективност по измерими критерии.
За първи път през есента
Тази година за първи път конкурсът "Effie -България" вместо през пролетта ще се проведе през ноември, сменяйки си мястото с другата голяма надпревара за рекламната индустрия -фестивалът ФАРА, който отличава творческата работа на агенциите. Така участниците в "Effie -България" могат да кандидатстват с кампании, реализирани в период от близо две години -от 1 януари 2016 г. до 30 септември 2017 г. Друга промяна, въведена от предишното издание на конкурса, са трите срока за подаване на заявки - 6, 16 и 24 октомври в сайта на надпреварата. Разликата между тях е таксата за кандидатстване, колкото по-рано се подадат заявките, толкова по-евтини са те. "От миналогодишния конкурс залагаме и на по-силна комуникация на "Effie - България", която освен споделянето на подробна информация за участие на сайта на надпреварата и представяне на добри примери от бранша през тази година включва и провеждането на безплатен семинар, на който агенции и рекламодатели могат да получат практически съвети как да напишат и представят своите заявки", коментира за "Капитал" изпълнителният директор на БАКА Мариана Брашнарова. Тя допълва, че ключово при оценяването е доброто представяне на кампаниите - комуникационната стратегия, идеята и творческото й изпълнение, и постигнатите резултати. По комуникацията на десетото издание на "Effie - България" работи рекламната агенция Noble Graphics.
Категории и победители
Традиционно проектите могат да бъдат подавани за участие в пет категории: "Стоки", "Услуги", " Промоции", "Корпоративни комуникации" и "Социална, медийна, политическа кампания". Всички проекти ще бъдат оценявани от независимо жури, съставено от доказали се специалисти в различни области на бизнеса. "Надявам се тази година да има повече подадени заявки за конкурса, които да представят работата освен на традиционните, големи агенции и рекламодатели на българския пазар, така и на нови играчи от индустрията", казва Брашнарова. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония на 22 ноември. Наградите Effie се връчват в 43 страни по света след учреждаването на конкурса през 1968 г., а организирането му в България става по лиценз на международния форум със същото име.
В последното издание на "Effie - България" Saatchi & Saatchi, част от комуникационната група Publicis One, беше отличена за " Агенция на годината", като получи награда във всяка от петте категории в надпреварата. "ББДО груп" си тръгна с две бронзови награди, а останалите победители в конкурса получиха по една.
Стр. 14
 виж всички от категорията  
  Реклама
 
      © 2020 AБРO - Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори | Реклама Уеб Дизайн и разработка от Дизайн Студио 42