English  
 Начало За АБРО Бюлетин Новини Събития Членове Документи За сваляне Контакти Връзки DVB-T 
 
  Новини
  Пресцентър
  Общество и медии
  Медиите в кадър
  Реклама
  Интервю
  Гледна точка
  Право на отговор
  Авторско право и сродните му права
  Технологии и платформи
  Други
  Непотвърдено?
  Членове
 виж всички 
  Медиите в кадър
Севда Шишманова се разделя с БНТ
2017-11-19

в. Стандарт | 19.11.2017 | Стр. 5

Директорът на дирекция "Програма БНТ1" Севда Шишманова се разделя на 1 декември с Българската национална телевизия след 25 години работа в нея. Това съобщи БНТ. От 2004 до 201 Or. Шишманова е член на Управителния съвет на БНТ, а в последните 7 години е директор на дирекция "Програма БНТ1".
Тя е автор на над 15 документални филма, участвала е в създаването на сериалите на БНТ и е била член на международното жури на редица филмови фестивали. "Винаги съм приемала тази позиция като мандатна и в съответствие с изпълнение на гласуваното ми професионално доверие за защитената публично концепция за развитие на БНТ1 в този период", посочва в мотивите си за напускане Севда Шишманова. "БНТ цени високо постигнатото от Севда Шишманова и благодари за нейната всеотдайност и професионализъм", заявява генералният директор на телевизията Константин Каменаров, се казва още в съобщението. Това е втората сериозна кадрова промяна в БНТ след началото на мандата на новия генерален директор Константин Каменаров. След оттеглянето на бившия директор Вяра Анкова и преминаването й като шеф на новините в Нова телевизия, ръководителят на дирекция "Информация" в БНТ Даниел Чипев също я последва в Нова. Там той зае длъжността главен изпълнителен продуцент на "Новини и актуални предавания".
Стр. 5
 виж всички от категорията  
  Реклама
 
      © 2018 AБРO - Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори | Реклама Уеб Дизайн и разработка от Дизайн Студио 42