English  
 Начало За АБРО Бюлетин Новини Събития Членове Документи За сваляне Контакти Връзки DVB-T 
 
  Новини
  Пресцентър
  Общество и медии
  Медиите в кадър
  Реклама
  Интервю
  Гледна точка
  Право на отговор
  Авторско право и сродните му права
  Технологии и платформи
  Други
  Непотвърдено?
  Членове
 виж всички 
  Пресцентър
Почина госпожа Силва Зурлева
2020-01-02

Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори – АБРО - изразява най-искрените си съболезнования към семейството и близките на госпожа Силва Зурлева. 

Скърбим дълбоко за г-жа Зурлева - достоен и добронамерен човек и професионалист, който отстояваше принципите на етичната журналистика и свободата на медиите. Г-жа Зурлева имаше личен принос в изграждането на демократичните ценности в медиите, в първите стъпки на младата българска демокрация. Дълги години, като член на управителния съвет на АБРО, тя защитава свободата и независимостта на електронните медии и създаването на разумна и добра регулация в индустрията. Г-жа Зурлева е дългогодишен председател на съвета на учредителите на Националния съвет за журналистическа етика. Тя е сред създателите и защитниците на правилата за добрата журналистическа практика. Подпомага изграждането на независима и професионална саморегулация от експерти с признато добро име и висок професионализъм. 

С искрена благодарност и дълбок поклон пред паметта й, изразяваме съпричастност към семейството и близките на госпожа Силва Зурлева.

 виж всички от категорията  
  Реклама
 
      © 2020 AБРO - Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори | Реклама Уеб Дизайн и разработка от Дизайн Студио 42